Getty Images
De rozemarijn in deze hartige taart geeft een zoet tintje aan de aardappel. Binnen 30 minuten op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 200 ml halfvolle melk
- ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes
- ½ eetlepel olie
- ½ eetlepel olie
- ½ komkommer
- 1 bos radijs
- Azijn
- Tijm
- Peper
- 25 gram pecannoten, ongezouten
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Boen de aardappelen goed schoon of schil ze. Snijd de aardappelen in dunne plakken.
- Breng de melk aan de kook, voeg de aardappelplakjes toe en kook ze 10 minuten.
- Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
- Bestrijk een ovenvaste schaal met olie.
- Schep van het vuur af de losgeklopte eieren en de rozemarijn door de aardappelen en schep ze in de ovenvaste schaal.
- Laat de aardappeltaart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar worden en goudgeel kleuren. Dek eventueel de taart af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
- Maak de komkommer en radijs schoon en schaaf of snijd in dunne plakken.
- Maak de groente op smaak met wat azijn, tijm en peper.
- Breek de pecannoten en strooi ze erover.
- Geef de salade bij de aardappeltaart.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Suiker
9 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
400 milligram