Aardappeltaart met rozemarijn en komkommer-radijssalade

Aardappeltaart
Getty Images

De rozemarijn in deze hartige taart geeft een zoet tintje aan de aardappel. Binnen 30 minuten op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 200 ml halfvolle melk
  • ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • ½ eetlepel olie
  • ½ eetlepel olie
  • ½ komkommer
  • 1 bos radijs
  • Azijn
  • Tijm
  • Peper
  • 25 gram pecannoten, ongezouten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen goed schoon of schil ze. Snijd de aardappelen in dunne plakken.
  3. Breng de melk aan de kook, voeg de aardappelplakjes toe en kook ze 10 minuten.
  4. Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
  5. Bestrijk een ovenvaste schaal met olie.
  6. Schep van het vuur af de losgeklopte eieren en de rozemarijn door de aardappelen en schep ze in de ovenvaste schaal.
  7. Laat de aardappeltaart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar worden en goudgeel kleuren. Dek eventueel de taart af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
  8. Maak de komkommer en radijs schoon en schaaf of snijd in dunne plakken.
  9. Maak de groente op smaak met wat azijn, tijm en peper.
  10. Breek de pecannoten en strooi ze erover.
  11. Geef de salade bij de aardappeltaart.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Suiker 
9 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur