7 vragen over het coronavirus
Het coronavirus dat in de Chinese Wuhan heerst is nu ook gevonden bij een patiënt in Duitsland. In Frankrijk waren al drie besmettingen ontdekt. Zeven vragen over het coronavirus.
Het coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. De klachten lijken in het begin vaak op een verkoudheid en verschillen per persoon. Er zijn mensen die nauwelijks ziek worden. Anderen worden erg ziek en kunnen zelfs overlijden.
Het coronavirus dat in de Chinese Wuhan heerst is nu ook gevonden bij een patiënt in Duitsland. In Frankrijk waren al drie besmettingen ontdekt. Zeven vragen over het coronavirus.
Overheden werken hard om de wereldwijde verspreiding van het Wuhan coronavirus te voorkomen. Op 24 februari zijn daar bijna 2.600 mensen aan overleden. De meesten van hen in China, de bron van het virus. Ook Italië is zwaar getroffen; hele regio's zijn hier afgesloten. Er is nog geen vaccin. Als je binnenkort een vakantiereis hebt gepland, moet je je dan zorgen maken? Hier zijn 11 vragen en antwoorden.
Feit: het coronavirus kan tot wel een dag overleven op een aangeraakte deurklink. Deze en andere nieuwe feiten komen uit de koker van viroloog Raoul de Groot, die al ruim 35 jaar onderzoek naar corona-virussen doet. Hij geeft de nieuwste updates over de uitbraak van het coronavirus, alias SARS-CoV-2, tijdens een pop-up college van de Universiteit Utrecht.
Nederlanders stellen massaal het boeken van hun vakantiereis uit. Volgens schattingen wacht tot wel de helft tot de coronacrisis voorbij is. Maar uitstellen hoeft niet altijd, want veel reisbedrijven bieden hun klanten de kans om gratis te annuleren of om te boeken.
Het coronavirus (COVID-19) verspreidt snel over de wereld en is nu ook in Nederland. Dat roept veel vragen op betreft zorgverzekeringen. Hoe zit het bijvoorbeeld met vergoeding als je je (preventief) wil laten testen op het coronavirus?
Het coronavirus waart inmiddels ook door Nederland. Heb je griep en daardoor een longontsteking of andere longklachten gekregen, dan maak je je misschien zorgen. Is dit terecht?
Het aantal besmettingen en doden door het coronavirus loopt in ons land in rap tempo op. Helaas is er nog geen geneesmiddel tegen de ziekte COVID-19 die het virus veroorzaakt. Wat je zelf wél kunt doen: goed voor jezelf zorgen, eigenlijk net als altijd. Deze vijf leefstijltips helpen hierbij.
Er is veel onduidelijk over het verband tussen leeftijd en het verloop van een corona-infectie. Loop je al meer risico op ernstige ziekte COVID-19 als je 50 plus bent, of pas als je 70 plus bent? Of alleen samen met een andere ziekte, zoals diabetes? Lees deze vragen en antwoorden.