3 goedkope en 3 dure restaurants in Zwolle

Wilt u eens lekker chic uit eten in Zwolle? Of bent u liever wat minder duur uit? Plus en IENS brengen u: de top 3 duurste en goedkoopste eetgelegenheden in Zwolle!

Een avondje dineren bij Bistro de Buik van Parijs is gegarandeerd goedkoop en lekker. Aan de rand van het centrum van Zwolle waant u zich even in Parijs. Door de Franse keuken met gerechten als mosterdsoep, tournedos, kaasplankje en dame blanche is dit ook niet verwonderlijk. Stokbrood met kruidenboter is een gratis voorafje en er zijn verschillende driegangenmenu’s tegen schappelijke prijzen te bestellen. De goedkoopste hoofdgerechten op de kaart zijn de kaasfondue en de mediterrane pasta voor slechts €11,50.

Alles aan Restaurant Gandhi is authentiek Indiaas. Van het bandje Indiase muziek dat er altijd gedraaid wordt tot het ietwat smoezelige voorkomen, maar met name door het buitengewoon heerlijke Indiase eten. Dat dit eten authentiek Indiaas is kunt u wel stellen, want chef-kok Masud Khan leerde koken in het restaurant van zijn oom in India. De curries, biryanis specialiteiten en andere Indiase gerechten worden veelal in de tandoori-oven bereid en zijn daardoor niet vet en erg gezond. Omdat smaken verschillen, kan er bij verschillende gerechten gekozen worden voor mild, medium of pittig gekruid. De goedkoopste hoofdgerechten op de kaart zijn de palak paneer, een combinatie van Indiase kaas, spinazie en verse kruiden, voor € 10,50 en de groenten biryani, een combinatie van rijst, groenten, koriander, noten, rozijnen en amandelen met daarbij een groente curry geserveerd en dit alles voor € 10,25.

In de voormalige watertoren is tegenwoordig shopping-, sleeping- & businesscenter De Koperen Hoogte gevestigd. In de toren kunt u overnachten in een luxe kamer, winkelen in het winkelcentrum, maar bovenal dineren in restaurant La Tour. Daar kunt u eten op hoge hoogte, 50 meter om precies te zijn. Het restaurant draait ook nog eens rond, waardoor u een prachtig uitzicht hebt. Het duurste hoofdgerecht op de kaart is de Sallands lamsrugfilet met asperges, tomaten-rucolarisotto, mintratatouille en Parmezaanse kaas voor €32,50 of het zesgangenmenu voor €65,-. Eten bij De Koperen Hoogte is een hele ervaring, dankzij het ronddraaiende restaurant, over het eten is niet iedereen even enthousiast.

Bij Restaurant Hotel Pillows krijgt u heerlijk eten geserveerd door een professionele en gastvrije bediening. Aan deze luxe en kwaliteit hangt uiteraard een prijskaartje. Het duurste hoofdgerecht op de kaart is de geroosterde ossenhaas met daarbij sjalottenpuree, voorjaar groenten en rode wijn jus voor € 29,00. Het vijfsterren hotel waarin het restaurant is gevestigd bevindt zich in het oude centrum van Zwolle in een karakteristiek pand uit 1850. Dit benadrukt het luxe en prijzige imago van het restaurant.

De drie goedkoopste restaurants in Zwolle volgens IENS


Vengo (Zwolle)
Argentijns

De Buik van Parijs (Zwolle)
Frans

Gandhi (Zwolle)
Indiaas

De drie duurste restaurants in Zwolle volgens IENS


Hotel Pillows (Zwolle)
Frans

Librije's Zusje (Zwolle)
Frans

De Koperen Hoogte (Zwolle)
Frans

Missing media-item.

Voor u geselecteerd door IENS

 

 

Bron 
  • www.IENS.nl