Getty Images
Deze heerlijke appelcake smaakt net zo lekker als grootmoeders appelcake, maar bevat veel minder calorieën.
Aantal personen
8
Ingrediënten
- 2 eieren
- Mix van rietsuiker (60 g) en zoetstofpoeder op basis van stevia (6 g)
- 125 g zelfrijzende bloem
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 5 g vanillepoeder/merg uit vanillestokjes
- 3 à 4 appels, in dunne plakjes gesneden
Bereiding
Meng de eieren met het suiker-zoetstofmengsel. Voeg het vanillepoeder toe.
Smelt de boter op een laag vuurtje en roer door het mengsel.
Voeg de bloem toe, meng goed en zet even opzij.
Schil de appels en haal de klokhuizen uit, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een appelboor.
Snijd de appels in dunne plakjes.
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Leg een deel van de plakjes appel in de cakevorm en bedek met een laagje deeg. Herhaal deze operatie en eindig met het deeg.
Bak in een hete oven op 150°C gedurende 40 minuten.
Dit is een recept van blogster Sophie Charlier.
Voedingswaarden
Energie
245kcal