Balansdag: Indiase linzensoep

Getty Images

Bent u toe aan een balansdag? Dan is deze Indiase linzensoep zeer geschikt. Dit vegetarische hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 30 minuten en is geschikt voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ eetlepel currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 gram linzen
  • Stuk (ca. 200 gram) knolselderij
  • 2 tomaten
  • 150 gram soepgroente
  • (koriander)

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui en de currypasta zacht in de olie.
  3. Voeg 6 dl water met de bouillontablet en de linzen toe en breng dit aan de kook.
  4. Kook de linzen gaar. Reken voor rode linzen 20-25 minuten, voor bruine linzen ca. 45 minuten.
  5. Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
  6. Kook de laatste 15 minuten de knolselderij mee met de linzen.
  7. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
  8. Doe de stukjes tomaat en de soepgroente in de soep en kook dit in enkele minuten gaar.
  9. Strooi er eventueel klein geknipte koriander over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie  410 kcal  
Eiwit  25 gram  
Koolhydraten  45 gram  
Vet  9 gram  
Verzadigd vet  2 gram  
Vezels  25 gram  
Auteur