Getty Images
Bent u toe aan een balansdag? Dan is deze Indiase linzensoep zeer geschikt. Dit vegetarische hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 30 minuten en is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 1 ui
- ½ eetlepel currypasta
- 1 eetlepel olie
- 1 groentebouillontablet
- 200 gram linzen
- Stuk (ca. 200 gram) knolselderij
- 2 tomaten
- 150 gram soepgroente
- (koriander)
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui en de currypasta zacht in de olie.
- Voeg 6 dl water met de bouillontablet en de linzen toe en breng dit aan de kook.
- Kook de linzen gaar. Reken voor rode linzen 20-25 minuten, voor bruine linzen ca. 45 minuten.
- Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
- Kook de laatste 15 minuten de knolselderij mee met de linzen.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
- Doe de stukjes tomaat en de soepgroente in de soep en kook dit in enkele minuten gaar.
- Strooi er eventueel klein geknipte koriander over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 410 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 45 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 25 gram |