Getty Images
Toe aan een balansdag? Dan is dit vegetarische hoofdgerecht zeer geschikt. Paprika-tomatensoep met ei en knoflookbrood. Dit gerecht heeft een bereidingstijd van 30 minuten en is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 3 tomaten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Mespunt chilipoeder
- 2½ dl (groente)bouillon
- 4 eieren
- 1 flinke teen knoflook
- 4 sneden grof volkorenbrood
- 1 flinke aardappel
Bereiding
- Verwarm een grillpan of de oven of grill. Laat de paprika’s donker kleuren. Laat de paprika’s in een grote kom afkoelen.
- Trek het vel van de paprika’s. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Was de tomaten en snijd ze klein.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met het paprikapoeder en het chilipoeder in de hete olie glazig.
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Doe de blokjes aardappel, de stukken paprika, de tomaat en de bouillon bij de ui.
- Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
- Rooster het brood bruin en snijd het in repen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad. Laat de soep weer heet worden.
- Pel de eieren en hak ze klein.
- Schep wat gehakt ei op de soep en geef het brood er bij.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 455 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 45 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 5 gram | |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum