Balansdag: Salade met tandoori kip

Bent u toe aan een balansdag? Dan is deze salade met tandoori kip een goede keus. Dit hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten en is geschikt voor 2 personen. Lekker met 2 sneetjes volkorenbrood!

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram kipfilet
  • ½ eetlepel tandoorikruiden
  • 2 eetlepels olie
  • Citroensap
  • 4 eetlepels magere (griekse) yoghurt
  • Slabladen of 50 gram gemengde sla

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer het stuk courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
  3. Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  4. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  5. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
  6. Neem de kip uit de pan en laat het afkoelen.
  7. Verwarm de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar.
  8. Meng er wat citroensap door en laat het afkoelen.
  9. Schep de yoghurt door de kip en maak de kip op smaak met een beetje zout.
  10. Meng de groente met de de sla en schep er de kip op.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 255 kcal 420 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 8 gram 35 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum