Bent u toe aan een balansdag? Dan is deze salade met tandoori kip een goede keus. Dit hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten en is geschikt voor 2 personen. Lekker met 2 sneetjes volkorenbrood!
Ingrediënten
- ½ courgette
- 1 groene paprika
- 1 (rode) ui
- 200 gram kipfilet
- ½ eetlepel tandoorikruiden
- 2 eetlepels olie
- Citroensap
- 4 eetlepels magere (griekse) yoghurt
- Slabladen of 50 gram gemengde sla
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Halveer het stuk courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
- Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
- Neem de kip uit de pan en laat het afkoelen.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar.
- Meng er wat citroensap door en laat het afkoelen.
- Schep de yoghurt door de kip en maak de kip op smaak met een beetje zout.
- Meng de groente met de de sla en schep er de kip op.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 255 kcal | 420 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 35 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 3 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum