Een prima gerecht voor een balansdag dit hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. Fris en knapperig, lekker met een bieflapje en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 kleine bloemkool
- 1 takje peterselie
- 2 sprietjes bieslook
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Kook het ei 9 minuten.
- Spoel het af onder koud water en laat het ei afkoelen.
- Pel het ei en snijd het klein.
- Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
- Kook de bloemkool in water in 10 minuten net gaar.
- Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
- Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
- Laat de bloemkool uitlekken.
- Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
- Maak de bloemkoolsalade op smaak.
- Doe hem in een schaal en strooi het ei er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 125 kcal | 400 kcal |
Eiwit | 7 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 4 gram | 25 gram |
Vet | 8 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 5 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum