Dinsdag: Bloemkoolsalade met de Franse slag

Een prima gerecht voor een balansdag dit hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. Fris en knapperig, lekker met een bieflapje en aardappelen.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 takje peterselie
  • 2 sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Kook het ei 9 minuten.
  2. Spoel het af onder koud water en laat het ei afkoelen.
  3. Pel het ei en snijd het klein.
  4. Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
  5. Kook de bloemkool in water in 10 minuten net gaar.
  6. Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
  7. Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
  8. Laat de bloemkool uitlekken.
  9. Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
  10. Maak de bloemkoolsalade op smaak.
  11. Doe hem in een schaal en strooi het ei er over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 125 kcal 400 kcal
Eiwit 7 gram 30 gram
Koolhydraten 4 gram 25 gram
Vet 8 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 5 gram
Vezels 5 gram 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum