Dinsdag: Boerenkool gestoofd met mosterd

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gesneden boerenkool
  • Ca. 3 theelepels mosterd

Bereiding

  • Maak de knoflook schoon en snijd hem klein.
  • Fruit de knoflook zacht in de olie.
  • Voeg de boerenkool toe en roerbak kort mee.
  • Voeg de mosterd toe met een paar lepels water en stoof de boerenkool in 25 minuten gaar.

Voedingswaarden per persoon

  Recept      Menu
Energie 195 kcal 405 kcal
Eiwit 9 gram 25 gram
Koolhydraten      9 gram 30 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 4 gram
Vezels 5 gram 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum