Dinsdag: champignons met peterselie, couscous met mediterrane groente

Als voorgerecht heerlijke champions en daarna couscous met groente uit Zuid-Europa.

Champignons met peterselie en knoflook

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 sneetjes (wit)brood
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanje- of grotchampignons
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Rooster het brood goudbruin en snijd de sneetjes in smalle repen.
  2. Was de peterselie en snijd de blaadjes klein.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in reepjes.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de champignons met de knoflook en de peterselie enkele minuten.
  6. Maak het op smaak met peper en weinig zout.
  7. Geef de champignons warm of lauw met de reepjes geroosterd brood.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 160 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 6 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 4 gra

Couscous met mediterrane groente en sardientjes

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  • Eenpansgerecht

Ingrediënten

  • 3 dl bouillon
  • 150 gram couscous
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • 1 klein blikje artisjokhartjes
  • 1 blikje sardines
  • Citroensap

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en schenk dit over de couscous.
  2. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in repen.
  5. Snijd de artisjokhartjes kleiner.
  6. Laat de sardientjes uitlekken.
  7. Halveer ze in de lengte, verwijder de graat en snijd de vis in stukjes.
  8. Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  9. Voeg de courgette toe en roerbak dit mee gaar.
  10. Warm de repen paprika en de artisjokhartjes mee.
  11. Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
  12. Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
  13. Schep de stukjes vis er door.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 505 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 70 gram
Vet 10 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum