Als voorgerecht heerlijke champions en daarna couscous met groente uit Zuid-Europa.
Champignons met peterselie en knoflook
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
- 2 sneetjes (wit)brood
- 4 takjes bladpeterselie
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kastanje- of grotchampignons
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Rooster het brood goudbruin en snijd de sneetjes in smalle repen.
- Was de peterselie en snijd de blaadjes klein.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de champignons met de knoflook en de peterselie enkele minuten.
- Maak het op smaak met peper en weinig zout.
- Geef de champignons warm of lauw met de reepjes geroosterd brood.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 160 kcal |
Eiwit | 8 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 6 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 4 gra |
Couscous met mediterrane groente en sardientjes
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
Ingrediënten
- 3 dl bouillon
- 150 gram couscous
- 1 kleine courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 gegrilde paprika's (pot)
- 1 klein blikje artisjokhartjes
- 1 blikje sardines
- Citroensap
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook en schenk dit over de couscous.
- Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in repen.
- Snijd de artisjokhartjes kleiner.
- Laat de sardientjes uitlekken.
- Halveer ze in de lengte, verwijder de graat en snijd de vis in stukjes.
- Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
- Voeg de courgette toe en roerbak dit mee gaar.
- Warm de repen paprika en de artisjokhartjes mee.
- Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
- Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
- Schep de stukjes vis er door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 505 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum