Getty Images
Voor de dinsdagavond staat er een lekker visgerecht op het menu. Dit hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 minuten.
Ingrediënten
- 1 eetlepel appelstroop
- ½ eetlepel honing
- 1 theelepel citroensap
- 2 mootjes of stukken vis, bijv. zalm of kabeljauw
Bereiding
- Meng de appelstroop met de honing en het citroensap.
- Dep de vis met keukenpapier droog.
- Bestrooi de moten vis met peper en een beetje zout.
- Bestrijk de vis aan beide kanten met het appelstroopmengsel.
- Leg de vis op een (barbecue)schaal of klem de vis in een visklem.
- Rooster de vis onder een hete grill of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar.
- Bestrijk de vis af en toe met het appelstroopmengsel.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 340 kcal | 495 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 7 gram | 30 gram |
Vet | 20 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 5 gram |
Vezels | 0 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum