Dinsdag: Gegrilde vis met appelglazuur

Getty Images

Voor de dinsdagavond staat er een lekker visgerecht op het menu. Dit hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel appelstroop
  • ½ eetlepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 mootjes of stukken vis, bijv. zalm of kabeljauw

Bereiding

  1. Meng de appelstroop met de honing en het citroensap.
  2. Dep de vis met keukenpapier droog.
  3. Bestrooi de moten vis met peper en een beetje zout.
  4. Bestrijk de vis aan beide kanten met het appelstroopmengsel.
  5. Leg de vis op een (barbecue)schaal of klem de vis in een visklem.
  6. Rooster de vis onder een hete grill of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar.
  7. Bestrijk de vis af en toe met het appelstroopmengsel.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Menu
Energie
340 kcal
495 kcal
Eiwit
30 gram
35 gram
Koolhydraten
7 gram
30 gram
Vet20 gram
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
5 gram
Vezels
0 gram
7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum