Hoofdgerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines
- 1 ui
- 4 takjes platte peterselie
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 200 gram mager rundergehakt
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 blik gepelde tomaten
Bereiding
- Was de aubergines en verwijder de steelaanzet.
- Snijd over de hele lengte van de aubergines een reep schil van 1 cm, laat een even breed stuk zitten en schil weer een reep eraf. Ga door tot de aubergines helemaal gestreept zijn.
- Halveer de aubergines in de lengte.
- Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd of knip de peterselie klein.
- Verwarm 1eetlepel olie en fruit hierin de helft van de ui glazig.
- Pers er een half teentje knoflook boven uit.
- Voeg het gehakt, het vruchtvlees van de aubergines, de peterselie, de komijn en het paprikapoeder toe en maak het mengsel op smaak met peper en een beetje zout.
- Verwarm de rest van de olie in een pan waarin de auberginehelften naast elkaar kunnen staan en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook zacht. Voeg het blik gepelde tomaten toe en roer de tomaten kapot.
- Maak de tomatensaus op smaak met peper en een beetje zout.
- Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en plaats de aubergines in de pan met de tomatensaus.
- Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 30 minuten gaar worden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 240 kcal | 570 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 7 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 5 gram |
Vezels | 3 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum