Getty Images
Lekker ouderwets: kipfilet met zuurkool. Dit hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Het is uitermate geschikt voor de balansdag en is lekker te combineren met aardappelpuree of rijst.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 kleine groene paprika
- 2 kleine kipfilets
- Paprikapoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram zuurkool
- 1 dl (kippen)bouillon
Bereiding
- Maak de ui en de paprika schoon en snijd ze klein.
- Bestrooi de kipfilet met peper, paprikapoeder en een beetje zout.
- Bak de kip aan alle kanten bruin in de margarine.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg de blokjes paprika, de zuurkool en de bouillon toe.
- Stoof de kip in 25 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 195 kcal | 320 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 5 gram | 25 gram |
Vet | 6 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |