Getty Images
Vandaag een heerlijk macaroni gerecht op het menu. Dit eenpansgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Een echte allemansvriend!
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 grote courgette
- 150 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- 30 blaadjes basilicum
- 100 gram achterham
- 75 gram crème fraîche light
- ½ dl halfvolle yoghurt
- Citroensap
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen, de knoflook in stukjes en de courgette in halve plakjes.
- Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de bosui, de knoflook en de courgette in een paar minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met peper en een beetje zout.
- Was de basilicum.
- Snijd de ham in reepjes.
- Pureer ca. ¼ deel van de courgette met royaal basilicum met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verwarm de crème fraiche in een pannetje en roer er de groentepuree en de yoghurt door.
- Laat de macaroni uitlekken en schep de macaroni door de courgette.
- Meng er de saus en de ham door.
- Maak het gerecht op smaak met peper, wat citroensap en royaal klein geknipte basilicum.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 480 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 5 gram | |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum