Dinsdag: Macaroni met courgette en groene roomsaus

Getty Images

Vandaag een heerlijk macaroni gerecht op het menu. Dit eenpansgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Een echte allemansvriend!

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote courgette
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 30 blaadjes basilicum
  • 100 gram achterham
  • 75 gram crème fraîche light
  • ½ dl halfvolle yoghurt
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen, de knoflook in stukjes en de courgette in halve plakjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verwarm de olie en roerbak hierin de bosui, de knoflook en de courgette in een paar minuten gaar.
  5. Maak de groente op smaak met peper en een beetje zout.
  6. Was de basilicum.
  7. Snijd de ham in reepjes.
  8. Pureer ca. ¼ deel van de courgette met royaal basilicum met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Verwarm de crème fraiche in een pannetje en roer er de groentepuree en de yoghurt door.
  10. Laat de macaroni uitlekken en schep de macaroni door de courgette.
  11. Meng er de saus en de ham door.
  12. Maak het gerecht op smaak met peper, wat citroensap en royaal klein geknipte basilicum.

Voedingswaarden per persoon

 Recept
 
Energie
480 kcal
 
Eiwit
25 gram
 
Koolhydraten
55 gram
 
Vet15 gram
 
Verzadigd vet
5 gram
 
Vezels
10 gram
 
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum