Getty Images
Met deze makreelburger vist u letterlijk naar complimentjes. Het recept is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met wortelsalade en aardappelpuree!
Ingrediënten
- 2 kleine aardappelen
- 200 gram gestoomde makreel
- Halfvolle melk
- 1 theelepel mosterd
- Paneermeel
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Laat de aardappelen afkoelen en stamp ze fijn.
- Verwijder van de makreel de graten en meng het visvlees door de aardappelpuree.
- Maak het mengsel wat smeuïg met wat melk en voeg de mosterd toe.
- Vorm er 4 platte schijven van en wentel ze door het paneermeel.
- Bak de makreelburgers in de hete margarine in 8 minuten heet en bruin.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 475 kcal | 675 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 50 gram |
Vet | 35 gram | 40 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 8 gram |
Vezels | 1 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum