Dinsdag: Paprikadip

Getty Images

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 gepelde halve walnoten
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • Mespunt chilivlokken
  • Citroensap

Bereiding

  • Snijd de paprika’s in stukken.
  • Maak het teentje knoflook schoon.
  • Hak de walnoten met de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  • Voeg de stukken paprika, de komijn en de chilivlokken toe en pureer alles fijn.
  • Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 45 kcal 95 kcal
Eiwit 1 gram 3 gram
Koolhydraten        3 gram                   
7 gram
Vet 3 gram 6 gram
Verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 1 gram 4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum