Getty Images
Dinsdagavond staat er stamppot met rode biet op het menu. Dit groentegerecht heeft een bereidingstijd van 30 minuten en is geschikt voor twee personen. Lekker met een runderworstje.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500 gram gare rode bietjes
- 1 kleine ui
- 3 kruidnagels
- 1 laurierblad
- Azijn
- 2 theelepels suiker
- Ca. 1 dl bouillon
- 1 bosuitje
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de bietjes schoon en snijd ze in reepjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker.
- Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
- Meng er de bietjes door en maak er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van.
- Snijd het bosuitje in ringen en meng ze door de stamppot.
Menusuggestie
Lekker met een runderworstje.Hiervoor heb je nodig...
- 2 runderbraadworstjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 330 kcal | 540 kcal |
Eiwit | 9 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 65 gram |
Vet | 1 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 0 gram | 4 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum