Dinsdag: Tartaarballetjes met appel-honingchutney

Getty Images

Het beste dat de koe te bieden heeft

Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 appel
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels honing
  • ½ eetlepel azijn
  • 150 gram rundertartaar

Bereiding

  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Fruit de ui in 1 eetlepel van de margarine enkele minuten zacht.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel in blokjes.
  • Verwijder van het stukje peper de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  • Neem de helft van de ui uit de pan.
  • Bak de appelblokjes en de reepjes peper kort mee met de achtergebleven ui.
  • Voeg de honing en de azijn toe en warm dit even door.
  • Laat de chutney afkoelen.
  • Kneed de rest van de gefruite ui met peper en een beetje zout door de tartaar.
  • Vorm er kleine balletjes van.
  • Bak de tartaarballetjes in de rest van de margarine in 10 minuten gaar en bruin.
  • Geef de chutney er bij.

 

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
600 gram chinese kool
6 kleine aardappelen

Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie

 290 kcal

 455 kcal
Eiwit 15 gram
 20 gram
Koolhydraten 25 gram
 60 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet
 3 gram 3 gram
Vezels 2 gram

 9 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum