Getty Images
Het beste dat de koe te bieden heeft
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 appel
- ½ rode peper
- 2 eetlepels honing
- ½ eetlepel azijn
- 150 gram rundertartaar
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in 1 eetlepel van de margarine enkele minuten zacht.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel in blokjes.
- Verwijder van het stukje peper de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Neem de helft van de ui uit de pan.
- Bak de appelblokjes en de reepjes peper kort mee met de achtergebleven ui.
- Voeg de honing en de azijn toe en warm dit even door.
- Laat de chutney afkoelen.
- Kneed de rest van de gefruite ui met peper en een beetje zout door de tartaar.
- Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de tartaarballetjes in de rest van de margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Geef de chutney er bij.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
600 gram chinese kool
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 290 kcal | 455 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 2 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum