Dinsdag: Tofu in een pakje

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 12-30 minuten.

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 2 bolletjes gember
  • 1 kleine ui
  • 2 plakken tofu à 100 gram
  • Gemberpoeder (djahé)
  • 2 eetlepels ketjap

Bereiding

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Snijd de gember fijn.
  • Maak de ui schoon en snijd hem in ringen.
  • Bestrooi de tofu met peper, heel weinig zout en wat gemberpoeder.
  • Leg iedere plak tofu op een stuk aluminiumfolie.
  • Verdeel de champignons, de uienringen en de gember over de tofu en druppel de ketjap er over.
  • Vouw het aluminiumfolie goed dicht en laat de pakketjes in 20 minuten in een bodempje water in een pan heet worden.

 

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie                  
120 kcal 355 kcal
Eiwit 8 gram 15 gram
Koolhydraten 15 gram 55 gram
Vet 3 gram 6 gram
Verzadigd vet 0 gram 1 gram
Vezels 2 gram 10 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum