Dinsdag: tofu in zwarte bonensaus

Getty Images

Een overheerlijk vegetarisch hoofdgerecht. Lekker met Chinese kool en mie.

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tofu
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
  • ½ dl groentebouillon

Bereiding

  • Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  • Pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel er door.
  • Laat dit in de koelkast afgedekt 1 uur staan.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika’s in smalle repen.
  • Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
  • Voeg de bosuitje, de paprika’s, de zwarte bonensaus en de bouillon toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 240 kcal 540 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 15 gram 65 gram
Vet 10 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 3 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum