Getty Images
Een overheerlijk vegetarisch hoofdgerecht. Lekker met Chinese kool en mie.
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tofu
- 2 bosuitjes
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
- ½ dl groentebouillon
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel er door.
- Laat dit in de koelkast afgedekt 1 uur staan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika’s in smalle repen.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
- Voeg de bosuitje, de paprika’s, de zwarte bonensaus en de bouillon toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 240 kcal | 540 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 65 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum