Dinsdag: varkenshaasje met salsa en rode ui

De smaak van het Zuiden: dat is deze combinatie van varkenshaas, salsa en rode ui. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met bloemkool en aardappelen.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 kleine varkenshaasje
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  3. Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig.
  4. Voeg de sambal toe.
  5. Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, het citroensap en wat zout door.
  6. Laat de salsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
  7. Bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
  8. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  9. Braad het vlees in 15-20 minuten gaar.
  10. Neem het vlees uit de pan. Dek het met aluminiumfolie af en laat het 5 minuten rusten.
  11. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en geef de salsa er bij.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 235 kcal 405 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 6 gram 35 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum