De smaak van het Zuiden: dat is deze combinatie van varkenshaas, salsa en rode ui. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met bloemkool en aardappelen.
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 stukje gemberwortel
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ eetlepel citroensap
- 1 kleine varkenshaasje
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze klein.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig.
- Voeg de sambal toe.
- Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, het citroensap en wat zout door.
- Laat de salsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
- Bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
- Braad het vlees in 15-20 minuten gaar.
- Neem het vlees uit de pan. Dek het met aluminiumfolie af en laat het 5 minuten rusten.
- Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en geef de salsa er bij.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 235 kcal | 405 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 2 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum