Getty Images
Voor donderdag staat er ajam goreng op het menu. Dit hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 30 minuten. Lekker met nasi goreng en komkommersalade.
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 teentje knoflook
- Mespunt djahé (gemberpoeder)
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Neem het vel van de kippenpoten.
- Maak een marinade van het citroensap, de sambal, de ketjap, het uitgeperste teentje knoflook en het gemberpoeder.
- Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Voeg de marinade toe en stoof de kip in 40 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met nasi goreng en komkommersalade met atjar.
Hiervoor heb je nodig...
- 450 gram nasi goreng
- 300 gram komkommer
- 100 gram atjar
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 270 kcal | 675 kcal |
Eiwit | 20 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 70 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 7 gram |
Vezels | 0 gram | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum