Donderdag: couscous met pompoen en rozijnen

Getty Images

Woensdag staat er couscous met pompoen en rozijnen op het menu. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Lekker met vegetarische roerbakreepjes.

Ingrediënten

  • 400 stuk pompoen (ca. 500 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 sjalotjes
  • Stukje gemberwortel
  • 1 kaneelstokje
  • 150 gram couscous
  • 1 rode peper
  • ½ bosje koriander

Bereiding

  1. Snijd het stuk pompoen in smalle repen. Schil de repen.
  2. Meng 1 eetlepel van de olie met de geraspte sinaasappelschil, het paprikapoeder, een ½ theelepel van de gemalen koriander en een ½ theelepel van de gemalen komijn.
  3. Meng de olie door de pompoen en doe dit in een pan.
  4. Smoor de pompoen in ca.10 minuten gaar.
  5. Was de rozijnen en laat ze in de bouillon tegen de kook aan zacht worden.
  6. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
  7. Schil de gember en rasp het fijn.
  8. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de sjalot en de specerijen tot ze gaan geuren.
  9. Voeg de couscous toe en schenk de bouillon er bij.
  10. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
  11. Maak de peper schoon en snijd hem in dunne ringen.
  12. Was de koriander en snijd het klein.
  13. Meng de gare pompoen, de ringetjes peper en de kleingesneden koriander door de couscous.
  14. Vervang de rozijnen eventueel door reepjes gedroogde abrikoos.

Menusuggestie

Lekker met vegetarische roerbakreepjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie 450 kcal  630 kcal
Eiwit 10 gram  25 gram
Koolhydraten 70 gram  75 gram
Vet 10 gram  25 gram
Verzadigd vet 2 gram  4 gram
Vezels 8 gram  10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum