Getty Images
Heerlijk gekruid is de vis die vandaag op tafel staat: knoflook, koriander, peterselie, komijnzaad, paprikapoeder. Een hoofdgerecht dat uitermate geschikt is voor de balansdag en een bereidingstijd heeft van 30+ minuten. Lekker met wortel-koolsalade en volkorenbrood.
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes koriander
- 4 takjes platte peterselie
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
Bereiding
- Verwijder van het stuk peper de zaadjes.
- Maak de knoflook schoon.
- Pureer de peper, de knoflook, de koriander, de peterselie, het komijnzaad, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Bestrijk de stukken vis hiermee.
- Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
- Verwarm de grill.
- Doe de vis met de chermoula in een ondiep schaal.
- Laat de vis in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar worden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 210 kcal | 410 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 30 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 0 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum