Roerbakgerecht van reepjes vlees met paksoi.
Geroerbakt vlees met paksoi
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Groentegerecht
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- ½ spaanse peper
- 1 (rode) ui
- 600-700 gram paksoi
- 150 gram hamlap
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel gembersiroop (potje)
- 1-2 eetlepels sojasaus
- Limoensap- of citroensap
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het grof.
- Snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes.
- Maak de ui en de paksoi schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Snijd het vlees in smalle reepjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
- Fruit de ui, de peper en de gember mee.
- Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Maak het geheel op smaak met de gembersiroop, de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 310 kcal | 525 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 65 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 9 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum