Donderdag: Indiase pompoencurry met kidneybonen

Getty Images

Een vegetarische eenpanner: dat is deze heerlijke indiase pompoencurry. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten. Lekker met zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • Stuk pompoen (ca. 500 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. 1 eetlepel currypasta (pot)
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 klein blik kidneybonen
  • ½ dl kokosmelk
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon.
  3. Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
  4. Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
  5. Voeg de pompoen toe met de bouillon en stoof de pompoen 10 minuten.
  6. Voeg de paprika, de uitgelekte kidneybonen en de kokosmelk toe en warm dit een paar minuten mee.
  7. Maak het op smaak met kleingesneden koriander.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 270 kcal 465 kcal
Eiwit 10 gram 15 gram
Koolhydraten 25 gram 65 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum