Getty Images
Een vegetarische eenpanner: dat is deze heerlijke indiase pompoencurry. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten. Lekker met zilvervliesrijst.
Ingrediënten
- Stuk pompoen (ca. 500 gram)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel currypasta (pot)
- 1 dl groentebouillon
- 1 klein blik kidneybonen
- ½ dl kokosmelk
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon.
- Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
- Voeg de pompoen toe met de bouillon en stoof de pompoen 10 minuten.
- Voeg de paprika, de uitgelekte kidneybonen en de kokosmelk toe en warm dit een paar minuten mee.
- Maak het op smaak met kleingesneden koriander.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 270 kcal | 465 kcal |
Eiwit | 10 gram | 15 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 65 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 15 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum