Getty Images
Vandaag op het menu: krokant gebakken kikkererwtenburgers. Een gerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met wortelsalade met koriander en couscous.
Ingrediënten
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 kleine ui
- Stukje rode peper
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blik kikkererwten
- Mespunt gemalen komijn (djinten)
- 3 takjes koriander
- Citroensap
- Bloem
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Fruit de ui in de olie en bak de peper en het uitgeperste teentje knoflook mee.
- Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze met een vork enigszins fijn.
- Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn, kleingesneden koriander, zout en wat citroensap toe.
- Vorm er 4 schijven van en wentel ze door de bloem.
- Bak de schijven in de hete margarine heet en bruin.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 190 kcal | 515 kcal |
Eiwit | 5 gram | 15 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 5 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum