Fris, maar ook zoet: dat is deze koolrabi-ijsberg salade. Dit gerecht is voor 2 personen, kent een bereidingstijd van 0-15 minuten en is uitermate geschikt voor een balansdag. Lekker met een rundersaucijsje en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ limoen
- 1 theelepel honing
- ½ eetlepel olijfolie
- 2 koolrabi's
- Paar bladen ijsbergsla
- 2 takjes munt
Bereiding
- Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
- Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
- Pers de limoen uit.
- Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
- Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
- Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
- Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
- Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 110 kcal | 440 kcal |
Eiwit | 5 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 3 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 0 gram | 5 gram |
Vezels | 7 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum