Getty Images
Zeeland meets Thailand
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ rood pepertje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram bruine linzen
- 4 dl groentebouillon
- 250 gram prei
- 1 winterwortel
- 200 gram gekookte mosselen
- 3/4 dl kokosmelk
- 1 limoen
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Fruit de ui, de knoflook en de peper in de margarine glazig.
- Was de linzen.
- Doe de linzen met de bouillon bij de ui en breng dit aan de kook.
- Kook de linzen in 20-30 minuten bijna gaar.
- Maak de prei en de wortel schoon.
- Snijd de prei in ringen.
- Halveer de wortel in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Doe de groente bij de linzen en kook de groente een paar minuten mee.
- Voeg de mosselen en de kokosmelk toe en kook de soep nog enkele minuten.
- Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Maak de soep op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 560 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 50 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 8 gram | |
Vezels | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum