Deze lekkere pizza voor 2 personen heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 8 gram verse of 1 theelepel gedroogde gist
- 200 gram bloem
- ¾ blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- Oregano
- Stukje prei
- 125 gram champignons
- 50 gram ham
- 6 ansjovisfilets
- 150 gram cottage cheese
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm 1 dl water tot lauwwarm en los hierin de gist op.
- Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en strooi een mespuntje zout aan de buitenkant.
- Giet het gistmengsel in het kuiltje en roer dit door de bloem. Voeg eventueel nog wat water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
- Laat het deeg afgedekt met een schone vochtige doek op een warme plaats 30 minuten rijzen.
- Warm de oven voor op maximale hitte.
- Doe de tomaten in een kom en maak de tomaten eventueel fijn.
- Pers er het teentje knoflook boven uit en voeg peper en oregano toe.
- Was de prei en snijd het in smalle ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de ham in blokjes.
- Bestrijk een bakplaat dun met wat olie van de ansjovis.
- Rol het gerezen deeg heel dun uit en bekleed hiermee het bakblik.
- Bestrijk het deeg met de tomatensaus en verdeel er de prei, de champignons, de ham en de ansjovis over. Verdeel de cottage cheese erover en strooi de Parmezaanse kaas er over.
- Bak de pizza onderin de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met een salade van ijsbergsla, maïs, een gekookt ei en olijven.
Hiervoor heb je nodig...
2 schaaltje ijsbergsla
1 klein blikje maïs
8 olijven
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel mosterd
2 stuk ei, gekookt
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 635 kcal | 805 kcal | ||
Eiwit | 45 gram | 50 gram | ||
Koolhydraten | 80 gram | 85 gram | ||
Vet | 15 gram | 25 gram | ||
Verzadigd vet | 7 gram | 10 gram | ||
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum