Getty Images
Een friszure groentegerecht op deze donderdag voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- 2 eetlepels slasaus (25% olie)
- Stuk savooiekool (ca. 400 gram)
- 2 bosuitjes
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
- Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus en wat geraspte sinaasappelschil.
- Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Meng alles door elkaar.
- Maak eventueel op smaak met nog wat citroensap of azijn.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 150 kcal | 490 kcal |
Eiwit | 5 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 7 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 5 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum