Donderdag: Tofu met sambal en mango

Zoet pittig

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • ½ mango
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1 dl kokosmelk
  • 1-2 eetlepels sojasaus


Bereiding

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de schil.
  • Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
  • Bak de ui en wat sambal mee.
  • Voeg de reepjes peper, de mango en de kokosmelk toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.
  • Maak de het gerecht op smaak met eventueel nog wat sambal en wat sojasaus.

 

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 355 kcal 675 kcal
Eiwit 15 gram 20 gram
Koolhydraten 25 gram 90 gram
Vet 20 gram 25 gram
Verzadigd vet 9 gram 9 gram
Vezels 3 gram 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum