Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Ideaal voor de balansdag.
Ingrediënten
- 3 plakjes rauwe ham
- 1 zakje veldsla (75 gram)
- ½ courgette
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kappertjes
- Oregano
- 1-2 eetlepels azijn
- 1 blikje doperwten
Bereiding
- Snijd de plakjes ham in de lengte in dunne repen.
- Bak de ham in een droge koekenpan langzaam knapperig.
- Maak de groente schoon.
- Laat de veldsla goed uitlekken.
- Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, wat oregano en azijn door.
- Laat de groente afkoelen.
- Laat de doperwtjes uitlekken.
- Meng alles door elkaar en maak de salade op smaak met wat peper en een beetje zout.
- Garneer met de repen ham.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
150 gram hamlap
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 150 kcal | 430 kcal |
Eiwit | 8 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
Vet | 7 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum