Donderdag: veldsla met krokante hamreepjes

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Ideaal voor de balansdag.

Ingrediënten
  • 3 plakjes rauwe ham
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • ½ courgette
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Oregano
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 blikje doperwten

Bereiding

  1. Snijd de plakjes ham in de lengte in dunne repen.
  2. Bak de ham in een droge koekenpan langzaam knapperig.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Laat de veldsla goed uitlekken.
  5. Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
  6. Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
  7. Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, wat oregano en azijn door.
  8. Laat de groente afkoelen.
  9. Laat de doperwtjes uitlekken.
  10. Meng alles door elkaar en maak de salade op smaak met wat peper en een beetje zout.
  11. Garneer met de repen ham.

Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

    150 gram hamlap
    1 eetlepel vloeibare margarine
    6 kleine aardappelen

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket. 

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Menu
Energie
150 kcal
430 kcal
Eiwit
8 gram
35 gram
Koolhydraten
10 gram
35 gram
Vet
7 gram
15 gram
Verzadigd vet
1 gram 3 gram
Vezels
5 gram
7 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum