Gestoofd in azijn en bier
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel azijn
- 1 laurierblad
- 2 dl bier
- 1 volkorenboterham zonder korst
- Mosterd
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Bestrooi de karbonades met peper en weinig zout.
- Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
- Bak de ui en de knoflook kort mee. Voeg de azijn, het laurierblad en het bier toe.
- Besmeer het brood met mosterd en leg het op het vlees. Stoof het vlees in 1 uur gaar.
- Roer het stukgekookte brood door het stoofvocht tot een gebonden saus. Maak eventueel op smaak met peper.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 260 kcal | 465 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 45 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 2 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum