De witte asperges kunnen nog niet uit de grond gestoken worden, maar groene asperges zijn minstens zo lekker. Vooral in dit hartige taartje.
Dit heb je nodig
• 3 dl groentebouillom
• 500 g groene asperges
• 2 eieren
• 1 dl melk
• 100 g gruyère, geraspt
• 250 g bladerdeeg
• 1 el boter
• 2 el paneermeel
• 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
• zout en peper
Ook nodig: een rechthoekige of ronde taartvorm.
Zo maak je het
Breng de bouillon aan de kook en gaar hierin de asperges in circa 5 minuten. Laat de asperges uitlekken. Klop ondertussen de eieren, meng ze met de melk en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gruyère toe en zet opzij.
Verwarm de over voor op 200 °C. Rol het deeg uit. Beboter de taartvorm en bekleed hem met het deeg. Prik de bodem in met een vork en bestrooi hem met de paneermeel en de Parmezaanse kaas. Giet het eimengsel erover en schik de asperges naast elkaar over het eimengsel. Bak de taart in 25 à 30 minuten.
Tip
Drink je liever geen koemelk, je kunt deze taart ook heel goed maken met Rice Dream Original +calcium. Deze zuivelvrije drank kent geen kunstmatige toevoegingen en is heerlijk van smaak.