Heerlijk Marokkaans eten

Wilt u eens een keer lekker Marokkaans eten? Op PlusOnline hebben we de top 5 Marokkaanse restaurants in Nederland voor u geselecteerd. Benieuwd welke dat zijn? Kijk dan snel verder.

Gegrilde tongfilets met gestoofde groene kool en eendenlever. Gebakken langoustines, compote van sinaasappel, witte chocolade en venkelschuim. Met gerechten als deze laat chef-kok Mohammed El Harouchi van restaurant Solo in Gorinchem zien dat hij de nodige ervaring in toprestaurants heeft opgedaan. Andere, zoals de gestoofde kalfswang met ras el hanout, m'smmen (Marokkaans deeg), pruimen en abrikozen verraden zijn afkomst. Keer op keer weet hij de perfecte balans tussen Noord-Afrikaanse en Europese invloeden te vinden; de creativiteit en originaliteit van deze bescheiden, maar gepassioneerde chef  kent geen grenzen. Op papier zien sommige gerechten er misschien curieus uit, maar in de mond van zijn gasten zorgen ze voor sensationele verrassingen.

Om een avondje in arabische sferen te verkeren hoef je niet verder te reizen dan de Bosboom Toussaintstraat in Amsterdam. De zandkleurige muren, het golvende plafond, de koperen kandelaars en lampen uit Marrakech geven je samen met de Arabische muziek direct het gevoel van gastvrijheid dat in Noord-Afrika zo vanzelfsprekend is. Niet alleen gastvrijheid, maar ook pure, Noord-Afrikaanse haute cuisine vind je bij restaurant Zina. Bijzondere, kleurrijke groenten, kruiden en specerijen, een grote verscheidenheid aan vis en heerlijk lamsvlees zijn de terugkerende elementen in de Tunesische en Marokkaanse keuken die zich verder laat definiëren door een rijke schakering aan smaken. Deze vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor eigenaar en chef-kok Ab Tlili, die dan ook alles in eigen huis maakt, van dressings tot ijs en bonbons!

Matuchi Orient Style Lab in Maastricht. Het klinkt als een zaak georiënteerd op het Verre Oosten, maar de keuken is toch onmiskenbaar Marokkaans. Op de kaart vind je dus geen sushi, maar wel harira: een typisch Marokkaanse soep met linzen, kikkererwten en vlees. Ook staan er verschillende tajines op het menu, stoofschotels die hun naam danken aan de aardewerken kom met kegelvormige deksel waar ze in bereid en geserveerd worden. Verwacht heerlijke combinaties van fruit en vlees, zoet en hartig; daar zijn ze Marokko al eeuwen meesters in!

Voor u geselecteerd door IENS  Missing media-item.
Auteur 
Bron 
  • IENS