Het wildseizoen is begonnen: lekker wild eten in Nederland

Fazant met wildsaus, wildsoep met bospaddestoelen en wilde eend met champignons. Deze week een selectie van restaurants die voor u een lekker wildgerecht kunnen bereiden.

Midden in Twente, in de buurt van het dorp Markelo, ligt in een prachtige omgeving tussen uitgestrekte bossen en eeuwenoude boerderijen, Herberg De Kemper. Naast dineren kunt hier ook overnachten temidden van al dat natuurschoon en toch genieten van al de luxe en comfort waar u zo’n behoefte aan heeft. In zo’n bosrijke omgeving is het natuurlijk niet verrassend dat wild de specialiteit is. Naast huisgerookte wilde zalm en forel kunt u kiezen uit verschillende wildsoorten. Ree, hert, wild zwijn, haas, fazant of houtduif, ze hebben het hier allemaal. In het jachtseizoen bieden de jagers het geschoten wild zelfs dagelijks vers aan!

De betere wildrestaurants zijn veelal in de meer bosrijke gebieden van het land te vinden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wild eten in de Randstad niet mogelijk is. Neem nou restaurant La Viña in de Theresiastraat in Den Haag. Hier wordt de kaart aangepast aan het seizoen en in de zomer levert dat lichte visgerechten en salades op. In de wintermaanden gaan de eigenaren op jacht en staan er diverse wildspecialiteiten op de kaart. Het bedienend personeel zorgt voor een gemoedelijke sfeer en doet zijn uiterste best om het iedereen naar de zin te maken.

De omliggende bossen van paleis het Loo op de Veluwe en de aanwezigheid van een toprestaurant maken een overnachting in Hotel Gastronomique De Echoput een must voor de natuur- en wildliefhebber. Dit restaurant op de Veluwe is gespecialiseerd in wild en wijn-spijscombinaties. Op de kaart vind u dan ook naast elk gerecht een advies voor een passende wijn. De Echoput werd dit jaar in Beverly Hills door de Internationale Restaurant en Hotel Awards (IRHA) uitgeroepen tot het beste nieuwe restaurant ter wereld 2008!

Vijf aanraders van IENS

Missing media-item.Voor u geselecteerd door IENS

 

 

Auteur