Een overheerlijk Spaans potje.
Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ Spaanse peper
- 2 rode paprika's
- 2 eetlepels olie
- Paprikapoeder
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Peterselie
- 4 eieren
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook, de peper en de paprika's schoon. Verwijder van de peper de pitjes.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika's in blokjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
- Voeg de peper, de paprika’s, het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de saus op smaak met peterselie.
- Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
- Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan in ca. 10 minuten stollen.
- Geef er brood bij.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Suiker
9 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1100 milligram
Bron
- Voedingscentrum