IENS top 5 - dagje Haarlem

Getty Images

Heeft u een dagje Haarlem in het vooruitzicht? Misschien nu nog niet, maar na het lezen van onze culturele en culinaire suggesties denkt u daar wellicht anders over. Haarlem is typisch zo’n stad die bij velen op de ‘to-do list’ staat, maar die daar ook rustig een paar jaar kan blijven staan. Zonde! Want deze monumentale stad heeft zoveel leuks en lekkers te bieden.

Brengt u bijvoorbeeld een bezoekje aan het Teylers museum. De komende weken zijn daar verschillende tentoonstellingen, zoals ‘Overal Muziek’, ‘William Hogarth’, ‘Verre Reizen’ en ‘Geld uit West-Friesland’ te zien. Voor degenen die liever een kerk of kathedraal bekijken, is de Sint Bavokerk, die gebouwd is tussen 1370 en 1520, een absolute aanrader. Wilt u een actief uitstapje combineren met een historische? Kiest u dan voor een mooie strandwandeling, waarna u een bezoekje kunt brengen aan de Eerebegraafplaats in de Kennemer duinen van Bloemendaal/Overveen. Hier vonden 373 verzetsstrijders in 1945 hun laatste rustplaats. Maar IENS zou IENS niet zijn als we u niet naar de beste culinaire stekjes zouden leiden. Hieronder vindt u een voortreffelijke top 5.

  1. Restaurant Mr. & Mrs.
  2. Ratatouille Food & Wine
  3. Ristorante La Cucina di Georgia
  4. Restaurant ML
  5. Truffels

Restaurant Mr. & Mrs.

Restaurant Mr. & Mrs. is gevestigd in het culinaire epicentrum van de stad. Trouwens, niet alleen het culinaire epicentrum. Meerdere culturele highlights zijn hier binnen handbereik, zoals bovengenoemde St. Bavokerk en het indrukwekkende Teylers museum. Wijn en spijs zorgen hier voor verpletterende smaakexplosies in uw mond en laten we eerlijk zijn; na een lange dag in de stad en met de nodige kilometers in de benen is het hier bijzonder goed toeven!

Ratatouille Food & Wine

Deze is voor de stedentrippers die na 1 september de straten van Haarlem willen verkennen. Ratatouille opent namelijk op deze datum zijn deuren aan het Spaarne 96. Een absolute toplocatie in een pand met een rijke historie. Hier kunt u genieten van gerechten die worden bereid volgens de filosofie van de Moderne Franse Keuken. Overheerlijke seizoensproducten worden tot in perfectie bewerkt, er is sprake van een sublieme wijnkaart en menig smaakpapil wordt op hol gebracht door de rijke geuren en aroma’s die uit de keuken komen. Laat u meevoeren in de culinaire wereld van Chef Juzua Jaring en zijn team.

Ristorante La Cucina di Georgia

Zodra u hier naar binnen stapt, valt er direct een deken van mediterrane rijkdom over u heen. De chef van deze Italiaanse parel aan het Spaarne weet als geen ander hoe hij verschillende smaken op harmonieuze wijze samen moet brengen. Bij La Cucina di Georgia kunt u genieten op het hoogste niveau. Elegant, verfijnd en vol van smaak. En een Italiaans restaurant zou ‘la mamma’ teleurstellen als er geen zorgvuldig samengestelde wijnkaart zou zijn. Geen zorgen, hier worden de mooiste flessen voor u op tafel getoverd.

 

 

Auteur 
Bron 
  • IENS