Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 250 gram gesneden witte kool
- Goelasj- of hacheekruiden
- 1 groot blik of grote pot bruine bonen
- 1 blik tomatenblokjes
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de knoflook in snippers en de prei in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
- Voeg de prei en de witte kool met wat goelasj- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Laat de bruine bonen uitlekken.
- Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
- Geef de groente er bij.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 500 kcal | 504 kcal |
Eiwit | 25 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 55 gram | 55 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 35 gram | 35 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum