Met dit vegetarische hoofdgerecht waant u zich al snel in zomerse sferen. Het gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met gegrilde asperges.
Ingrediënten
- 175-200 gram bulgur (gare, gedroogde, gebroken tarwekorrels)*
- 1 citroen
- 2 eetlepels olie
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- ½ blik gepelde tomaten
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 1 bosui
- 50 gram gepelde walnoten
- ½ theelepel gemalen komijn
- Slabladen
Bereiding
- Doe de bulgur in een kom en schenk er 2 dl kokend water over.
- Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
- Pers de citroen uit en roer het sap en de olie door de tomatenpuree.
- Snijd de tomaten en de gegrilde paprika in stukjes.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Hak de walnoten grof.
- Meng alles door de bulgur en maak het op smaak met peper en weinig zout en eventueel nog wat komijn.
- Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
- Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bulgursalade er op.
- *Vervang eventueel de bulgur door couscous.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 670 kcal | 740 kcal |
Eiwit | 15 gram | 15 gram |
Koolhydraten | 85 gram | 90 gram |
Vet | 30 gram | 35 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 6 gram | 7 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum