Maandag: bulgursalade

Met dit vegetarische hoofdgerecht waant u zich al snel in zomerse sferen. Het gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met gegrilde asperges.

Ingrediënten

  • 175-200 gram bulgur (gare, gedroogde, gebroken tarwekorrels)*
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • 1 bosui
  • 50 gram gepelde walnoten
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • Slabladen

Bereiding

  1. Doe de bulgur in een kom en schenk er 2 dl kokend water over.
  2. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
  3. Pers de citroen uit en roer het sap en de olie door de tomatenpuree.
  4. Snijd de tomaten en de gegrilde paprika in stukjes.
  5. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Meng alles door de bulgur en maak het op smaak met peper en weinig zout en eventueel nog wat komijn.
  8. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
  9. Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bulgursalade er op.
  10. *Vervang eventueel de bulgur door couscous.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 670 kcal 740 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 85 gram 90 gram
Vet 30 gram 35 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 6 gram 7 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum