Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 gele en 1 rode paprika
- 1 kleine courgette
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 gram couscous
- 3 dl groentebouillon
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Bak de tofu kort mee.
- Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten. Voeg peper en een beetje zout toe.
- Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.
- Voeg de couscous toe en schenk de bouillon er bij.
- Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
- Voeg de groente en de tofu toe en warm het geheel goed door.
- Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 555 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 8 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum