Maandag: Couscousschotel met groente

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram couscous
  • 3 dl groentebouillon
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes.
  • Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  • Bak de tofu kort mee.
  • Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten. Voeg peper en een beetje zout toe.
  • Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.
  • Voeg de couscous toe en schenk de bouillon er bij.
  • Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
  • Voeg de groente en de tofu toe en warm het geheel goed door.
  • Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie                 
555 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 75 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 8 gram

 

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum