Getty Images
Stroop in de mond met deze overheerlijke gekaramelliseerde koolraap. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 500 gram koolraap
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels esdoornsiroop
- ½ eetlepel mosterd
Bereiding
- Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar.
- Laat de groente uitlekken.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
- Meng er de esdoornsiroop en de mosterd door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de esdoornsiroop gaat kleuren.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 125 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 2 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 45 gram |
Vet | 5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 1 gram | 7 gram |
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum