Hollands, maar dan net even anders
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- Stukje citroenschil
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels milde kerrie
- ½ eetlepel bloem
- 1½ dl bouillon
- 150 gram varkensfilet
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
- Snijd een stukje citroenschil in fijne reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit daarin de bosui met de kerrie enkele minuten.
- Strooi er peper en de bloem over en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
- Voeg de reepjes citroenschil toe en laat de saus zacht trekken.
- Snijd het vlees in smalle repen en bestrooi ze met peper en weinig zout. Verhit de rest van de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees in enkele minuten gaar en bruin.
- Geef de saus er apart bij.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram sperziebonen
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 220 kcal | 395 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 1 gram | 9 gram |
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum