Lekker recept met venkel.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 dl groentebouillon
Bereiding
- Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen.
- Snijd de venkel in dunne plakken.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten.
- Strooi er peper over.
- Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit bij de venkel.
- Stoof de groente in 20 minuten gaar.
- Strooi het klein geknipte venkelgroen er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 85 kcal | 385 kcal |
Eiwit | 2 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 5 gram | 40 gram |
Vet | 5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 5 gram | 10 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum