Getty Images
Er gaat niets boven de oven. Zelfs boerenkool is er enorm geschikt voor. Het bereiden van dit gerecht duurt 30+ minuten en het is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 400 gram gesneden boerenkool
- 1 teentje knoflook
- 2 dl halfvolle melk
- ½ theelepel tijm
- Nootmuskaat
- 3 eieren
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Kook de boerenkool in weinig water in ca. 15 minuten zacht.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Pers het teentje knoflook boven een pan uit.
- Roer er de melk door met wat peper, een beetje zout, de tijm en wat nootmuskaat.
- Laat dit tegen de kook aan komen.
- Laat de boerenkool in een vergiet goed uitlekken.
- Klop de eieren los en klop er de hete melk door.
- Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schenk het eier-melkmengsel over.
- Strooi de geraspte kaas er over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stollen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 280 kcal | 390 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum