Maandag: gratin van boerenkool

Getty Images

Er gaat niets boven de oven. Zelfs boerenkool is er enorm geschikt voor. Het bereiden van dit gerecht duurt 30+ minuten en het is geschikt voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl halfvolle melk
  • ½ theelepel tijm
  • Nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de boerenkool in weinig water in ca. 15 minuten zacht.
  2. Warm de oven voor op 180° C.
  3. Pers het teentje knoflook boven een pan uit.
  4. Roer er de melk door met wat peper, een beetje zout, de tijm en wat nootmuskaat.
  5. Laat dit tegen de kook aan komen.
  6. Laat de boerenkool in een vergiet goed uitlekken.
  7. Klop de eieren los en klop er de hete melk door.
  8. Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schenk het eier-melkmengsel over.
  9. Strooi de geraspte kaas er over.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stollen.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 280 kcal 390 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 15 gram 35 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 5 gram 7 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum