Met dit authentieke recept voor Griekse Aardappelen verandert uw avondeten gegarandeerd in een feestmaal. Dit gerecht kent een bereidingstijd van 15-30 minuten en is geschikt voor twee personen. Lekker met vegetarische roerbakreepjes en spinazie.
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel olie
- 1 dl groentebouillon
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke dobbelstenen.
- Maak de knoflook schoon en hak de teentjes grof.
- Meng de knoflook, de oregano, peper, wat zout en de olie door de aardappelblokjes.
- Doe ze in een ovenvaste schaal en verdeel de bouillon er over.
- Bak de aardappelen 15 minuten. Schep ze een keer om en druppel het citroensap er over.
- Bak de aardappelen in 10 minuten verder gaar en bruin.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 210 kcal | 450 kcal |
Eiwit | 4 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 35 gram | 40 gram |
Vet | 6 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum