Vandaag staat een betoverend groentefestijn op het menu. Dit vegetarische recept is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met mie.
Ingrediënten
- 1 blikje maïskolfjes
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 ui
- 1 venkel
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 150-175 gram vegetarische roerbakreepjes
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 dl groentebouillon
Bereiding
- Laat de maïskolfjes en de bamboescheuten uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in halve ringen, de venkel in dunne plakken en de champignons in plakken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Roerbak de venkel enkele minuten mee.
- Voeg dan de roerbakreepjes, de maïskolfjes, de bamboescheuten en de champignons toe en roerbak de groente nog enkele minuten.
- Voeg peper, een beetje zout, de sherry en de groentebouillon toe en smoor de groente verder gaar.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 385 kcal | 600 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 65 gram |
Vet | 20 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum