Maandag: Groente met roerbakreepjes uit de wok

Vandaag staat een betoverend groentefestijn op het menu. Dit vegetarische recept is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met mie.

Ingrediënten

  • 1 blikje maïskolfjes
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150-175 gram vegetarische roerbakreepjes
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 dl groentebouillon

Bereiding

  1. Laat de maïskolfjes en de bamboescheuten uitlekken.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in halve ringen, de venkel in dunne plakken en de champignons in plakken.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Roerbak de venkel enkele minuten mee.
  6. Voeg dan de roerbakreepjes, de maïskolfjes, de bamboescheuten en de champignons toe en roerbak de groente nog enkele minuten.
  7. Voeg peper, een beetje zout, de sherry en de groentebouillon toe en smoor de groente verder gaar.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 385 kcal 600 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 25 gram 65 gram
Vet 20 gram 25 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 8 gram 10 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum