Getty Images
Heerlijke bonensalade met extra groente.
Ingrediënten
- 1 grote pot jonge kapucijners
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- ± 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 theelepel mosterd
- 75 gram rucola
- 250 gram kerstomaatjes
- 25 gram walnoten
Bereiding
- Laat de kapucijners uitlekken.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Maak een dressing van de ui, de knoflook, het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de kapucijners.
- Was de rucola en laat de sla goed uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Meng de tomaatjes en de rucola door de kapucijners.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 485 kcal | |
Eiwit | 20 gram | |
Koolhydraten | 45 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 20 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum