Maandag: Kapucijnersalade met tomaten en rucola

Getty Images

Heerlijke bonensalade met extra groente.

Ingrediënten

  • 1 grote pot jonge kapucijners
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • ± 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gram rucola
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 25 gram walnoten

Bereiding

  • Laat de kapucijners uitlekken.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  • Maak een dressing van de ui, de knoflook, het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de kapucijners.
  • Was de rucola en laat de sla goed uitlekken.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Meng de tomaatjes en de rucola door de kapucijners.
  • Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 485 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 45 gram
Vet 20 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 20 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum