Getty Images
Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke prei
- 1 gram winterwortel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijnzaad
- 200 gram rode linzen
- 1 klein gedroogd chilipepertje
- 4 dl groentebouillon
- Citroensap
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen en de winterwortel in plakjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en verwarm hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Was de linzen.
- Doe de linzen, het pepertje en de bouillon bij de ui en breng het aan de kook. Kook de linzen 15 minuten.
- Voeg de prei en de wortel toe en kook het geheel in ca. 5 minuten verder gaar.
- Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 440 kcal | 605 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 55 gram | 80 gram |
Vet | 9 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 25 gram | 30 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum